Ξηρή Πούλπα Ελιάς

Περιγραφή

Το ελαιάλευρο είναι ένα υποπροϊόν της παραγωγής ελαιολάδου. Λαμβάνεται μετά την εκχύλιση του πυρήνα της ελιάς και την αφαίρεση του ξύλου (κουκούτσι). Πέρα από την Θρεπτική του αξία το ελαιάλευρο είναι σημαντικό για τις φαινόλες που περιέχει Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (υδρoξυτυροσόλη, ελαιοευρωπαΐνη, ελαιασίνη, ελαιοκανθάλη). Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που θωρακίζει την υγεία του ζώου, βοηθούν την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, ενισχύει τον οργανισμό στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, έχει ιδιότητες αντιγήρανσης, και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το 68,6 % των συνολικών λιπαρών είναι ελαϊκό οξύ. Το ελαϊκό οξύ είναι μονοακόρεστο ωμέγα-9 λιπαρό οξύ, με 18 άτομα άνθρακα (C 18:1 cis-9). Η αύξηση της σχέσης Ακόρεστα : Κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή, παράγει κτηνοτροφικά προιόντα με ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η αντιοξειδωτική δράση των πολυφαινολών καθυστερεί την οξείδωση των λιπαρών αναδεικνύοντας ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα.

Πλεονεκτήματα

• Αυξάνει το βάρος του ζώου

• Αυξάνει την πρόσληψη της τροφής

• Βελτιώνει την ποσότητα του παραγόμενου γάλακτος (αυξάνει την γαλακτική περίοδο)

• Βελτιώνει την ποιότητα του παραγόμενου γάλακτος  

• Αυξάνει τον δείκτη μετατρεψιμότητας της τροφής (FCR)

• Αυξάνει τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του σφάγιου

• Αυξάνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σύνθεσης του θώρακα (π.χ. μεγαλύτερη
συγκέντρωση πρωτεϊνών)

Χημική Ανάλυση

Ξηρά ουσία         90,1%
Τέφρα                   7,2%
Πρωτεΐνη           13,4 %
Λίπος                    5,5%
Ινώδεις ουσίες    21,8 %
NDF                     58,43%
ADF                     46,63%
ADL                     29,22%

Χημική Σύσταση (Γράφημα)

Χημική Προτεινόμενη Συμμετοχή

Κατασκευαστής:
AGROPAL
 

Γρήγορη επικοινωνία

Ακολουθήστε μας στα Social

Newsletter